Certificări

Cum să explicăm certificarea Ecolabel?

Pentru noi, cei de la Brilla România, este esențial ca produsele chimice pe care le importăm și comercializăm,să fie create cu grijă pentru protejarea mediului și a oamenilor. Respectul față de mediu și sănătatea umană îi determină pe cercetătorii cu care colaborăm, să dezvolte produse tot mai durabile și sigure, fără a renunța la calitatea care ne definește produsele. Nu doar materiile prime, ci și ingredientele utilizate în arome sau compuși chimici sunt selectate cu grijă si totodată, non-toxicitatea, calitatea și reciclabilitatea înaltă sunt cele trei criterii pe care le urmărim în primul rând.

ISO

ISO - Organizația Internațională de Standardizare - a dezvoltat o familie de standarde (ISO 9000) cu scopul de a atinge aceste cerințe de calitate. În special, ISO 9000:2000 definește terminologia comună, în timp ce ISO 9001:2008 (fost ISO 9001:2000) stabilește cerințele pe care organizația trebuie să le îndeplinească pentru a implementa Sistemul de Management al Calității în vederea obținerii certificării din partea unei entități terțe.

IMQ

Ultima revizuire, ISO 9001:2015, stabilește un Sistem de Management al Calității care pune accentul pe reducerea riscurilor asociate variabilității și complexității mediului în care operează compania. Acest lucru trebuie urmărit în relația cu clienții și părțile interesate pentru a valorifica produsul și serviciul oferit. Va fi, prin urmare, crucial să se demonstreze sustenabilitatea ofertei în scopul de a asigura toate părțile interesate.

Ecolabel

Ecolabel este marca europeană de certificare ecologică pentru produse și servicii. Este un instrument cu aderare voluntară acordat produselor și serviciilor care respectă criterii ecologice și de performanță stabilite la nivel european. Acesta reprezintă un avantaj competitiv pentru producător, deoarece oferă posibilitatea de a utiliza un element distinctiv, sinonim cu calitatea ecologică și performanța.